Vragen?

Herfstweer: pech onderweg?

10 oktober 2017

christophe1

Christophe Hermans

Specialist in bouwrecht en handelsrecht

Vragen?

Het gure herfstweer zorgt voor een reeks jaarlijks terugkerende uitdagingen in het wegverkeer. Met een beetje pech kom je de volgende situaties tegen, waarbij we je graag met raad en daad bijstaan.

Te laat vertrokken? ’s Ochtends een spurtje trekken is gezond, maar niet wanneer je dit met 140 km/u achter het stuur doet. Opgeroepen voor de politierechtbank? Wij helpen je om de boete te beperken.

– Een slippertje op een nat wegdek is snel gebeurd. Met een manoeuvre of foute inschatting brokken gemaakt? Wij helpen met de beoordeling ervan. Mogelijk komt je arbeidsongevallenverzekeraar voor jouw materiële professionele schade tussen bij een schadegeval op weg van of naar het werk.

– Na een lange werkdag kijk je er naar uit om snel terug in je luie zetel te ploffen, maar een landbouwvoertuig verspert de weg en laat een spoor van modder en enkele verloren suikerbieten achter. Schade geleden? Wij weten raad. Start alvast met het nauwkeurig invullen van een Europees aanrijdingsformulier en ga na of er getuigen zijn.

– Raak je bij het vallen van de avond verblind door de zon en rijd je een ander voertuig aan? Vergeet zeker niet te vermelden dat de laagstaande zon de oorzaak van het ongeval was. De verdere juridische afhandeling kan je aan ons toevertrouwen.

© Hermans-Wirix 2024
beheerd door WEBMATIC